Закарпатська облрада готує звернення до уряду через жахливий стан доріг

12
2

Відповідне звернення готується з метою зняття соціальної напруги серед населення та забезпечення поліпшення технічного стану доріг Закарпаття.

Про це йдеться на офіційному сайті Закарпатської обласної ради. 

На сьогоднішній день, фактичне щорічне фінансування дорожніх робіт в області становить не більше 10% від нормативної потреби.

- Закарпатська область у зв’язку з унікальним географічним розташуванням служить своєрідними західними воротами для зовнішньоекономічного співробітництва та інтеграції України в європейський економічний простір. Адже територією області пролягають важливі міжнародні транспортні коридори та здійснюється великий обсяг вантажних  вітчизняних і транзитних експортно-імпортних перевезень. Важливе значення у цьому процесі має розбудова дорожньо-транспортної та прикордонної інфраструктури вздовж основних транспортних магістралей, - йдеться у зверненнні, яке вже найближчим часом розглянуть депутати облради. 

- Однак з кожним роком стан мережі автомобільних доріг погіршується, що негативно впливає на безпеку дорожнього руху та призводить до зростання аварійності на автомобільних дорогах області. Основною причиною руйнування автомобільних доріг є недостатнє фінансування з державного бюджету, що унеможливлює проведення ремонтів дорожнього покриття, - додають посадовці. 

Депутати вимагатимуть збільшити обсяги фінансування з державного бюджету на поточний ремонт та експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування. 

Нещодавно, в одному із закарпатських сіл вантажівка провалилася у кількаметрову яму

Коментарі

Р
Рома

Ще лише готує? Проснулися тепер? Вже мали давно це зробити. Шіковні як у пса п'ята лаба.

R
rem

Це вже нічого не допоможе - мізерний шанс на зміни в країні може зявитись тільки після похорон Вальцмана. А поки той упирь там сидить - навіть просвіту не буде.

Читайте також