Закарпатська облрада виділила понад 5 мільйонів важкохворим (Доповнено)

12
5

Відповідне рішення було ухвалено на сьогоднішній сесії.

– Щойно депутати Закарпатської обласної ради ухвалили рішення про виділення з бюджету краю додатково більше 5 мільйонів гривень на лікування важкохворих закарпатців, - повідомив депутат Закарпатської облради та керівник фракції Єдиного Центру Андрій Балога на своїй сторінці у Facebook. - Хоч це компетенція і обов’язок міністерства охорони здоров’я, але сьогодні на жаль ми повинні розраховувати виключно на власні сили. Тому якою б скрутною не була ситуація в країні та області, ми допомагатимемо землякам, які потребують негайного лікування.

– Цю позицію, яку я озвучував раніше та підготував з колегами по облраді у вигляді рішення, запропонував народний депутат Віктор Балога. І я вдячний депутатам з усіх фракцій Закарпатської облради та позафракційним за те, що проголосували за це рішення, бо життя кожної людини – безцінне! –  наголосив Андрій Балога.

–  Коли депутати Закарпаття працюють замість міністрів (в даному випадку –  замість некомпетентного грузина Квіташвілі), взявши на себе повне фінансування хворих дітей та дорослих – настрій покращується. Бо як можна допускати, щоб людина залишалась наодинці з життєвими проблемами? Через це, я маю повне моральне право стверджувати, що на Закарпатті – відповідальні депутати обласної ради, які не дозволять горе-урядовцями принижувати нікого, - прокоментував рішення обласної ради народний депутат Віктор Балога.

Як вдалося уточнити Mukachevo.net, у рамках цього рішення депутати внесли зміни і доповнення до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2015 рік щодо надання одноразової матеріальної допомоги для проведення невідкладних операцій з трансплантації за межами України на підставі відповідного медичного висновку та клопотання управління охорони здоров’я облдержадміністрації про необхідність її проведення.

Коментарі

О
Олена

Молодці! Радує, що наші депутати завжди розуміли проблеми медицини і пацієнтів.

Н
Наталія

Дуже б хотілося, щоб гроші попали по-призначенню.

У
Ужгородец

Правильно. Не стоит ждать что Яценюки с грузинами и латышами нам помогут. Надо самим

П
Паша

радують такі рішення

У
Ужгородець

Респект за порядне відношення до проблем людей.

Читайте також