Закарпатська податкова взялася за зарплату в «тіні»

13
4

Податкова служба Закарпаття розпочала соціальну акцію, спрямовану на виведення із «тіні» заробітної плати. Про це сьогодні, 3 червня 2011 року, журналістам повідомив голова ДПА в області Василь Іванчо.

Головний податківець краю наголосив, що боротьба із виплатою зарплати «у конвертах» чи нижче встановленого законодавством рівня є сьогодні серед пріоритетів у роботі податкової служби, робота у цьому є систематичною. Розуміючи, що лише фіскальними методами побороти це явище неможливо, податкова служба краю, започаткувавши соціальну акцію, апелює до свідомості співгромадян: як роботодавців, так і працівників. «Роботодавців закликаємо виконати свій конституційний обов’язок і оформити належним чином трудові відносини із своїми найманими працівниками, а працівникам роз’яснюємо всі ризики, які несуть у собі доходи «у конвертах» та наголошуємо на перевагах офіційного працевлаштування», - підкреслив Василь Васильович.

Широкомасштабні заходи з роз’яснення вимог трудового законодавства, Податкового кодексу України, переваг офіційного працевлаштування та ризиків, які несе зарплата у «конвертах», в Ужгороді та всіх районних центрах області триватимуть протягом червня. «З допомогою волонтерів буде розповсюджено тисячі листівок та флаєрів, у маршрутних таксі та автобусах – розміщено плакати, до свідомості громадян будемо закликати соціальною рекламою і з сіті-лайтів», - повідомив журналістам Василь Іванчо.

Важлива роль у цій акції відводиться і засобам масової інформації, які у своїх виданнях розкажуть про акцію та донесуть до закарпатців мету, яку ставить перед собою податкова служба Закарпатської області.

 

Коментарі

ОП
Олег Полажинець

Офіційно заявляю, что до жодних коментарів, підписаних на цьому сайті "Олег Полажинец", я відношення не маю. Моїм іменем прикривається одна московська нікчема з вадами розуму. Якщо точніше, то нікчему звати Вадим Веретін (країна має знати своїх героїв). Це єдиний МІЙ коментар.

ОП
Олег Полажинец

У нас, в Закарпатевротранс, зарплата в конвертах и секретом это не является. Что за поиски? Никому и ничего не надо!

П
пилигрим

Любой частный магазин и не обязательно на окраине.Что за проблема в поисках?Скорее всего налоговая в доле.

ПП
платник податків

в самому центрі міста працюють магазини,і немаленькі магазинчики - а великі за площею та обсягом товару,і офіційно працюючих продавців там нема)що це?недогляд податківців чи домовленість між підприємцями та контролюючим органом?

Читайте також