Закарпатська прокуратура через суд повернула державі понад 2 тис га земель

7
1

Закарпатській прокуратурі вдалося відстояти в суді понад 2000 га земель лісового фонду.

За реагування прокуратури Закарпатської області вдалося відстояти в суді понад 2000 га земель лісового фонду.

Як повідомляється, скаргу агрофірми «Верховина» Вищий адміністративний суд України не задовільнив, а позов прокурора Міжгірського району до агрофірми, Міжгірської селищної ради визнано повністю обґрунтованим.

Після довготривалих судових спорів, судом поставлено крапку в цьому питанні - рішення Міжгірської селищної ради від 14 червня 1999 року визнано незаконним, а державний акт, виданий агрофірмі «Верховина» недійсним.

Підприємство, якому надано земельну ділянку лісового фонду, не забезпечило комплекс ведення лісового господарства, організацію охорони, захисту, використання та відтворення лісів, які надані у постійне користування, чим порушено вимоги ряду статей Лісового та Земельного кодексу України, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Коментарі

П
плоске

У 2008 році на території Плосківської сільради були незаконно приватизовані земельні дідянки в урочищах Товстий 9 ГА(Оленьово) і урочище Погарь 2,6 ГА (Павлово). Обидві ділянки належали до земель загального користування(пасовище) і їх приватизовувати не мали права. Громади сіл звертались у Свалявську РДА, СБУ, писали Януковичу, але справу зам`яли: земля залишилась у приватних руках, а головні винуватці не відповіли за злочин.

Читайте також