Закарпатська прокуратура порушила 10 кримінальних справ у сфері оплати праці

11
2

Питання дотримання вимог законодавства про оплату праці знаходиться на постійному контролі органів прокуратури області.

За результатами перевірок законодавства про працю вже порушено 10 кримінальних справ, з них 9 – за фактами безпідставної невиплати працівникам заробленого. (ст.. 175 КК України) 6 кримінальних справ вказаної категорії вже направлено до суду для розгляду по суті.

Прокурорами внесено 43 приписи та подання, за якими погашено борг у розмірі 2,9 млн.грн. До відповідальності вже притягнуто 39 посадових осіб, в тому числі 4 посадовці органів влади.

До прикладу, прокуратурою області порушено кримінальну справу відносно членів ліквідаційної комісії ОКП « Закарпаттеплокомуненерго», які всупереч кодексу законів про працю України та Закону України «Про  оплату праці», маючи на розрахункових рахунках підприємства достатньо обігових коштів, безпідставно не виплатили 21 працівнику зарплату на загальну суму майже 300 тис.грн.  Слідство по справі триває.

Аналогічні кримінальні справи порушено прокурорами Іршавського, Міжгірського, Рахівського районів, міст Мукачева та Ужгорода, а також Хустським міжрайонним прокурором, - повідомив начальник відділу прокуратури області Микола Мокрянин.

У сфері пенсійного забезпечення органами прокуратури області вже  порушено 5 кримінальних справ, з них дві вже скеровано до суду, до відповідальності притягнуто 9 посадових осіб та відшкодовано понад 2,6 млн.грн.

 

Коментарі

Н
Наталія

Наша Семья Просить Прокурора Машика Владимир Юрьевич довести справу до кинця за попитку знасилования за напад на оселю через викно групово за погрози за заказное убийство яке чудом не состоялось за вимаганя 2000 доларив Бауман О. Ф ранния судин по стати 117 має 5 попореджен Всі посадовцям дає хабари уходить і від відповідальності і знову робить злочин,обливає грязю посадовців прикривається своїм племінником у Міліції який носить хабарі відкупляючи свого дядю,терорізірує мою сїмью уже чотири роки,групове,брат сам Бауман,батько його і племінник робітник Міліції,займаються самоупрвством,забивають окна листовим желізом,и заливають дом через гараж,зіпсував всю мебель,і кричить пяний:я купив Мілції,Прокуратуру,Ісполком,вас повбиваю і нічого мені не зробите,я відкуплюсь але жити вам не дам ідіть до Президента і Литвин вам не допоможе.Мукачево

Ф
Фрідріх

ліпше би прокуратура занялася ігровими автоматами !

Читайте також