Закарпатська прокуратура провела перевірку добувачів мінеральної води

9
0

Прокуратура Свалявського району провела перевірки на території Голубинського родовища мінеральних вод.

 

Раніше на одному з центральних телеканалів України прозвучали факти незаконного видобування підземних мінеральних вод з цього родовища та про можливе приховування від обліку фактичної кількості видобутої мінералки. 
 
Прокуратура вирішила перевірити вищезазначені факти та додержання суб’єктами, що здійснюють видобування мінеральної води законодавства про охорону та раціональне використання надр і водних ресурсів. В ході перевірки встановлено, що видобування підземних мінеральних вод Голубинського родовища здійснюють 4 субєкти господарювання: ВАТ „Свалявські мінеральні води”, санаторій „Квітка Полонини”, санаторій „Кришталеве джерело” та ТОВ „Маргіт”. У всіх них є ліцензії на користування надрами та свердловини, обладнані лічильниками для обліку видобутої води. Порушень законодавства при здійсненні обліку видобутої мінеральної води не виявлено. 
 
Усі 4 субєкти господарювання за 6 місяців 2011 року на території Голубинського родовища видобули загалом понад 21 тисячу метрів кубічних мінеральної води, при цьому не порушивши обмежень видобування зі своїх свердловин.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також