Закарпатська прокуратура виявила порушення при будівництві діагностичного центру

8
0

Прокуратура Закарпатської області провела перевірку по факту проведення розрахунків з використанням іноземних інвестицій при здійсненні будівництва клініко-діагностичного центру в селі Лази Ужгородського району. Про це повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Закарпатської області Ілля Ільчук.

 

Встановлено, що наприкінці 2009 року між громадянином Т. та ТОВ „Закарпатмедінжсервіс” було укладено договір на виконання підрядних робіт по будівництву клініко-діагностичного центру. Вартість робіт тоді склала близько 8 мільйонів 800 тисяч гривень (1100000 доларів). Втім, розрахунки за виконання вказаного договору по будівництву були здійснені в іноземній валюті, з порушенням вимог валютного законодавства, без наявності відповідної ліцензії НБУ. (Використання готівкової іноземної валюти на території України як засобу платежу дозволяється лише за умови отримання особою індивідуальної ліцензії НБУ).

За наслідками розгляду внесеного апаратом прокуратури області припису, Ужгородська МДПІ застосувала фінансові санкції на суму понад 8 мільйонів гривень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також