Закарпатська прокуратура виявила порушення у сільських радах

11
1

Прокуратурою Перечинського району проведено перевірки дотримання вимог Бюджетного кодексу України та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» у чотирьох сільських радах району.

За інформацією прокурора Перечинського району Олександра Братюка, встановлено, що прийняті вказаними органами місцевого самоврядування положення про порядок залучення забудовників (замовників) до пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури відповідних населених пунктів не в повній мірі відповідають вимогам ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Окрім того, перевіркою встановлено, що упродовж 2010-2013 років на території зазначених сільських рад здійснювалося будівництво об’єктів та введення їх в експлуатацію. Разом з тим, органами місцевого самоврядування, в порушення вимог Бюджетного кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», заходи щодо залучення таких забудовників до пайової участі у розвитку інфраструктури відповідних населених пунктів не вживалися, відповідні договори (крім Дубриницької сільської ради) не укладалися, кошти у вигляді пайових внесків забудовниками не сплачувалися, що призвело до ненадходження до місцевих бюджетів значних коштів. 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою району внесено подання з вимогами про приведення місцевих положень про порядок залучення забудовників (замовників) до пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів у відповідність до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»; вжиття заходів до укладення із забудовниками договорів, сплати ними коштів та притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

Наразі подання перебувають на розгляді, пише прес-служба прокуратури області.

Коментарі

Д
Дастор

Бировів легко давити. А хто дозволив будівництво перед Т.Реметами за межами населеного пункту? Чекають рішення райдержадміністрації про зміну меж населеного пункту. Але Грицик не хоче підписувати, бо це зараз не в його компітенції, да і бабло забрав Антал, він взявся "улагодити". Будинки без генплану забудови вже два роки як побудовані на землях для ведення особистого селянського господарства. Прокуратура не бачить і в цій ситуації чогось не тисне на с/г іспекцію для предявлення "потрібного" акту. Колись за все відповідати прийдеться.

Читайте також