Закарпатська прокуратура займеться захистом прав дітей

9
0

Закарпатською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено перевірку додержання працівниками кримінальної міліції у справах дітей ЛВ на ст.ст. Ужгород, Мукачево, Чоп УМВС України на Львівській залізниці вимог Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей».

У ході перевірки виявлено ряд порушень,  зокрема, протягом 2012 року та січня – лютого 2013 року працівниками кримінальної міліції у справах дітей ЛВ на ст.ст. Ужгород, Мукачево, Чоп УМВС України на Львівській залізниці не проведено жодної перевірки щодо виявлення осіб, які втягують дітей в антигромадську діяльність; займаються виготовленням та розповсюдженням порнографічної продукції, видань, що пропагують насильство, жорстокість, сексуальну розпусту, дорослих осіб, які втягують дітей у проституцію, пияцтво, наркоманію. Майже не проводяться спільні перевірки з територіальними службами в справах дітей дотримання торгівельними закладами, що реалізують тютюн, алкоголь та розміщені на вокзалах, станціях, прилеглій до них території, з метою виявлення фактів реалізації тютюнових та алкогольних виробів неповнолітнім.

 

Також, Закарпатський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Ігор Сєхін наполягає на необхідності належної взаємодії між працівниками кримінальної міліції у справах дітей на транспорті з територіальними службами в справах дітей для здійснення спільних заходів профілактики серед дітей на об’єктах залізниць з метою запобігання вчиненню ними адміністративних і кримінальних правопорушень, по виявленню неблагополучних сімей, батьків, які ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо виховання своїх дітей.

З метою усунення порушень вимог Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Закарпатським прокурором з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесено три подання начальникам ЛВ на ст.ст. Мукачево, Ужгород, Чоп УМВС України на Львівській залізниці, які на даний час знаходяться на розгляді.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також