Закарпатська прокуратура зупинила забудову приаеродромної території в Ужгороді

11
0

Одного із забудовників, який незаконно, в порушення низки законів розпочав будівництво на приаеродромній території в районі вул.Озерної на відстані 156 метрів від радіолокаційної станції, Ужгородською транспортною прокуратурою вже притягнуто до відповідальності.

Після прокурорського припису щодо припинення будівельних робіт без оформлення необхідних дозвільних документів, забудова на цій ділянці припинилася.

Стосовно інших забудов біля аеропорту, то Ужгородською транспортною прокуратурою були проведені перевірки і виявлено масу порушень. А саме:  в порушення цілої низки законів  України, Земельного кодексу України, Повітряного кодексу України тощо, - Ужгородською міською радою на підставі рішень сесії Ужгородської міської ради від 05 лютого 2008 року та від 18 грудня 2008 року «Про надання земельних ділянок» було надано земельні ділянки під будівництво житлових та господарських будівель юридичним та фізичним особам.

Ужгородською транспортною прокуратурою у квітні 2009 року пред’явлено позови до Ужгородського міськрайонного суду про визнання незаконними вказаних рішень Ужгородської міської ради
Ужгородський міськрайонний  суд закрив, пославшись на те, що дана справа не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

На оскарження вищезгаданої постанови Ужгородською транспортною прокуратурою до Львівського апеляційного адміністративного суду подано апеляційну скаргу. Ухвалою даного суду апеляційну скаргу Ужгородського транспортного прокурора залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції – в силі.

Ужгородська транспортна прокуратура на цьому не зупинилась і  14 липня 2010 року внесла заяву про перегляд рішення Ужгородського міськрайонного суду у зв’язку з нововиявленими обставинами. На даний час справа  знаходиться на розгляді.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також