Закарпатська СБУ викрила митника, який незаконно переправив авто

9
0

В рамках проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Управління СБ України в Закарпатській області виявили в діях старшого інспектора Й. митного поста «Тиса» Чопської митниці окремі ознаки злочину, передбаченого ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що у жовтні 2010 року на митну територію України в режимі «транзит» був ввезений автомобіль, яким керував його власник – громадянин Д.

У грудні минулого року на митний пост «Тиса» Чопської митниці, що на українсько-угорському державному кордоні, заїхав цей автомобіль, але вже під керуванням громадянина К. Митне оформлення даного транспортного засобу проводив старший інспектор Й.

Митник помітив, що К. вивозить з України автомобіль, який йому не належить. Відповідно до вимог митного законодавства старший інспектор Й. був зобов’язаний скласти протокол про порушення митних правил, а транспортний засіб вилучити.

Замість цього він умисно вніс в базу даних анкетні відомості власника автомобіля – громадянина Д., а не особи, яка дійсно керувала транспортним засобом. Цим старший інспектор Й. порушив вимоги посадової інструкції, тимчасової технології, наказів Державної митної служби та завдав значної шкоди інтересам держави.

За матеріалами Управління СБ України в Закарпатській області 7 липня п.р. обласна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно старшого інспектора Й. митного поста «Тиса» Чопської митниці за зловживання службовим становищем при здійсненні митного оформлення транспортного засобу, тобто за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі від 5-ти до 10 років.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також