Закарпатська `Свобода` змусила угорський пам’ятник `покаятися`

2
1

перед українцями

20 червня на Верецькому перевалі відбулося перейменування пам’ятника 1100-лiття здобуття угорцями нової батьківщини на монумент покаяння угорського народу за злочини фашистів під час окупації краю угорцями у 1939-1944 рр. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної організації ВО `Свобода`.

Над монументом встановлено державний герб України тризуб, а також меморіальну дошку з написом `Вічна пам’ять героям України - Карпатським Січовикам. З вибаченням від угорського народу`. На урочистостях виступили голова ЗОО ВО `Свобода` Олег Куцин та голова управи крайового товариства `Просвіта` Павло Федака, які закликали присутніх і надалі відстоювати інтереси українців у всіх сферах суспільного життя.
Молебень за Карпатськими Січовиками, розстріляними у березні 1939 року, відслужив єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП Кирило.

 

15 березня 1939 року на Верецькому перевалі, за свідченням очевидців, під перехресним вогнем угорських та польських військ було розстріляно близько 600 вояків Карпатської Січі.
У лютому-березні ц.р. на Верецькому перевалі, за фінансового сприяння Угорщини, було споруджено пам`ятник, який символізує перехід угорців на Дунайську низовину 1100 років тому. Офіційно пам’ятник не відкрито, хоча його відкриття планувалося у березні ц.р. за участі президентів України та Угорщини.

Коментарі

Й
йосип

а бильш никому перед народом Закарпаття покаятись?нашли мадъяр винными?

Читайте також