Закарпатське Божоле: На фестивалі представлять новинку Pet-Nat

14
1

Розпочнеться 12-й фестиваль "Закарпатське Божоле 2019" 14 листопада з традиційного відкриття першої бочки вина цьогорічного врожаю.

Як розповідають організатори, цього року для відвідувачів фестивалю приготували новинки, до прикладу, Pet-Nat – натуральне ігристе або ще його називають селянське ігристе.

Раніше Mukachevo.net писало, дегустувати вино та придбати молоде вино можна буде в історико-культурному комплексі «Совине гніздо», там же розмістяться сировари, поруч, у скверику, будуть страви закарпатської кухні.

Голова Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття Олександр Ковач зазначив,що, особливість «Закарпатського Божоле» – можливість скуштувати саме вино, яке народилося. За словами Олександра Ковача, при цьому традиційно не проводять жодних дегустаційних, «відбіркових» комісій, бо оцінювати молоді вина не коректно, вони за кілька місяців трансформуються у зовсім інші напої.

На фестивалі передбачено 38 місць, для членів Спілки, уже пройшло жеребкування на 24 із них.

Не забули і цього року про благодійність. Кожен винороб представить пляшку ексклюзивного вина, яке не можна буде придбати на фестивалі, і таким чином зберемо кошти для доброї справи. Розпочнеться аукціон о 15.00 у суботу, 16 листопада.


Разом з тим, біля «Совиного гнізда» встановлять велику сцену, у суботу виступлять етногрупи «Анця» і «Рокаш», а у неділю – володар І премії у жанрі «Рок музика» ювілейної «Червоної рути 2019» – гурт «Вандор».

«На постійні основі хочемо відмовитися від пластикових стаканів, тому пропонуватимемо відвідувачам бокали. Їх можна буде отримати за 50 гривень, а після дегустації продукції виноробів, представленої на фестивалі, за бажання, здати і повернути собі цю суму», – сказав Федір Коваль.

Триватиме фестиваль з 15 до 17 листопада.

Коментарі

М
Муйдаун

Тилько не пускайте русняцких ариштокрятів ,бо знов все кругом позасикают.

Читайте також