Закарпатське ДАІ показуватиме порушникам жахливі кадри аварій

7
0

На дорогах Закарпаття відтепер можна побачити службовий автомобіль ДАІ – мікроавтобус Volkswagen, обладнаний портативним DVD-плеєром, на якому демонструється особливий диск.

Наряд ДПС ДАІ, який несе службу на даному транспортному засобі, має основне завдання: профілактика порушень Правил дорожнього руху. Водіям, які вчинили порушення Правил дорожнього руху, пропонується пройти до службового транспортного засобу Державтоінспекції для перегляду агітаційного відео ролику на якому міститься відеоряд з місць скоєння ДТП на Закарпатті з демонстрацією їх наслідків. Бути присутнім під час проведення профілактичного заходу пропонується також пасажирам, інспектори ДПС обов’язково враховують їх вік та стан здоров’я.

У перший день долучитися до такого профілактичного заходу були запрошені представники місцевих ЗМІ, які побачили, що водії, навіть з великим водійським стажем, вже після першого кадру не мають бажання переглядати далі, та погоджуються, що такий жах не хочуть бачити як на екрані так і у своєму житті, а тим паче за участі своїх близьких та рідних. Після побаченого їхати на червоне світло, обганяти в недозволених місцях або перевищувати швидкісні норми — не дуже хочеться.

Керівництво ДАІ Закарпаття сподівається, що якщо вже великими штрафними санкціями на ситуацію з аварійністю вплинути важко, то метод дії на свідомість водіїв та пасажирів за допомогою страшного відео буде дієвішим.

До речі: на території Закарпатської області з початку року у дорожньо-транспортних пригодах загинуло 39 осіб, ще 248 зазнали різного роду травм.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також