Закарпатське Пийтерфолво святкувало День села

11
0

Того недільного серпневого дня велелюдно було на стадіоні в Пийтерфолво. Тут відбулося чудове свято, яке зібрало чимало сельчан, а також гостей.

 

Як і годиться, урочисту частину відкрив господар – сільський голова Валентин Товт. У вітальному слові він наголосив, що нинішній День села приурочений трьом важливим подіям – святу нового врожаю, відзначенню 20-ї річниці Незалежності України і вшануванню святого Іштвана – короля, який заснував нинішню Угорщину і прийняв християнство. Вшановуючи своїх відомих героїв минувшини, які боролися за свободу і незалежність, нині можемо констатувати, що маємо можливість жити у прекрасній і вільній державі, яку повинні любити, берегти та примножувати її багатство для майбутніх поколінь.
 
На святі були присутні почесні гості – представник Ужгородського генконсульства Угорщини Едмонд Гегень, делегація села-побратима Тапіосечев на чолі з сільським головою Йожефом Бата, професор Болонського університету Філіппо Дантуоно (Італія), голова національної ради УМДС Василь Зубанич, професор УжНУ Надія Бойко, представники духовенства. Привітав пийтерфолвівців з Днем села депутат обласної ради, заступник голови районної організації Партії регіонів Сергій Рішко, який також привітав усіх з нагоди загальнонаціонального свята – Дня Незалежності України, побажав міцного здоров’я і Божої благодаті, відзначив, що завдяки співпраці УМДС, яку очолює сільський голова, з організацією Партією регіонів у Пийтерфолво зведено дитячий дошкільний заклад та виділено кошти на ремонт доріг у Тисобикені.
 
Висловив думку, що така плідна праця і в майбутньому приведе до нових здобутків. Від імені районної державної адміністрації слова найщиріших поздоровлень адресувала присутнім керівник апарату Єлизавета Арвай. Вона побажала розквіту населеному пункту, який здавна відомий не тільки в нашому краї, а й далеко за його межами, добробуту його працьовитим і привітним людям. Зазвичай на свята приходять не з пустими руками, а з подарунками. Не став виключенням і цей день. А потім на сцені з концертною програмою виступили колективи художньої самодіяльності. Піснями і танцями присутніх порадували наймолодші жителі села – дошкільнята, а також учні шкіл, вихованці дитячої школи мистецтв та їхні викладачі.
 
Бурхливими оплесками нагородили глядачі учасників фольклорного колективу з Новоселиці (керівник Іван Рацин). Тут цікаво було усім. Любителі футболу спостерігали за спортивними баталіями, а дітлахи розважалися на атракціонах та мали змогу покататися верхи. Тим, хто полюбляє образотворче мистецтво, були представлені роботи художників Петра та Габріели Шолтес з Ужгорода, Федора Сільваші з Виноградова. Свої вишиті серветки і картини демонструвала жителька Тисобикені Катерина Мороші, яка прийшла на свято разом із найменшою онучкою Петрою.
 
А як не згадати про смакоту, якою частували гостей на святі чудові сільські кухарі. Бо ж яких тільки страв тут не було – національні угорські, закарпатські та українські. Не обійшлося і без огірка. На святі було представлено консервацію з врожаю нинішнього року, яку виготовили заводи «Дядя Ваня» (директор Михайло Ботош) та «Універ» (Віктор Голінко). Менеджер з маркетингу Андрій Дем’янів та фінансовий директор Ірина Карпова рекламували нову насіннєву продукцію фірми «НУНЕМС», яку пропонують сільгоспвиробникам нашого краю. А ще всіх бажаючих пригощали своїми відбірними фірмовими огірочками. До слова, саме ці три підприємства стали основними спонсорами сільського свята. До самого вечора люди насолоджувалися відпочинком і приємним спілкуванням, а молодь весело розважалася під мелодії і ритми нічної дискотеки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також