Закарпатське товариство добровольців провело звітно-виборчу конференцію

8
0

Сьогодні,18 грудня в Ужгороді відбулася VІ обласна звітно-виборча конференція Товариства добровольців Закарпаття - учасників Великої Вітчизняної війни, яка 22 листопада відсвяткувала своє 20 річчя з дня створення.

Такі ж звітно-виборчі кампанії відбулися в міських, районних організаціях добровольців – ветеранів краю. То ж в обласний центр було делеговано більше 30 шанованих посланців, серед яких – ветерани війни, партизани,  учасники Руху опору,що воювали з фашизмом на фронтах Другої світової війни. Серед запрошених: представники обласної влади, громадськості та депутати.

Сивочолі герої приїхали в обласний центр заздалегідь, аби поспілкуватись один з одним, розпитати про життя, згадати тих, хто  уже не з нами, та побажати всім нині побратимам сонячного многоліття. Та за доброю традицію поклали квіти до пам’ятника «Воїнам добровольцям Закарпаття».

Товариство, як розповідали члени обласної організації, об’єднує у своїх лавах виключно учасників чи то ветеранів війни. Їх на сьогодні - близько 2 тисяч осіб. Теплим словом вони згадували крайових меценатів, які приходять їм на допомогу,  та співпрацю з органами виконавчої і самоврядної влади області, соціальними службами та волонтерами.

Заступник голови облради Андрій Сербайло, звертаючись до присутніх, насамперед подякував їм за мужність, відвагу, високу свідомість, відповідальність, проявлені  у роки  війни, та за подвижницьку працю, високий гуманізм і зусилля, які вони проявили, піднімаючи з руїн спалену рідну землю, творячи нове життя заради своїх дітей і онуків.

Сьогодні добровольці   активно долучаються до  розбудови рідного краю та всієї України, прагнучи бачити щасливим життя  нашого покоління. Водночас не забувають про  потреби своїх побратимів - ветеранів  війни. «Я впевнений, що саме ви додавали війську  моральних сил до кінця видержати в війні проти страшного ворога, - наголосив промовець і додав: - Депутати  обласної ради з великою шаною ставляться до славетних закарпатських добровольців.  Тому радою й ухвалено ряд рішень щодо їх соціального захисту, втілення яких у життя – під постійним депутатським контролем».

Побажавши делегатам конференції та в їх лиці всім ветеранам – добровольцям міцного здоров’я,витримки та усіх людських благ, Андрій Андрійович вручив окремим з них відзнаки обласної ради.

Так, відповідно до розпорядження голови облради Івана Балоги  Почесною грамотою обласної ради за багаторічну сумлінну працю, активну участь у громадському житті краю та з нагоди проведення обласної звітно-виборної конференції відзначено: БАРАНОВСЬКУ Маргариту Георгіївну    - члена правління Ужгородської міськрайонної організації Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни, БІРАКА Василя Васильовича  - голову Чинадіївської первинної організації Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни, ЦИЛЯ Павла Юрійовича  - голову Виноградівської районної організації Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також