Закарпатське УНО обіцяє власними силами протидіяти сепаратистам

25
0

1 травня

Закарпатська обласна рада відмовилася підтримати запит депутата Віталія Постолакі не допустити антидержавні зібрання та запобігти можливим масовим заворушенням у зв’язку з запланованим на 1 травня в Ужгороді ІІІ Європейським конгресом `подкарпатских русинов`. У зв’язку з цим Українське Національне Об’єднання розповсюдило заяву про готовність власними силами вжити заходів для протидії сепаратистським антидержавним виявам.



Подаємо повний текст заяви:



`У червні 2008 р. і у жовтні 2008 р. у м. Мукачеві відбулися І і ІІ так звані європейські конгреси `подкарпатских русинов`, на яких було здійснено ряд антидержавних заяв та звернень провокативного характеру, внаслідок чого СБУ порушила кримінальну справу за ст.110 КК України `Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України`.



Так званий ІІ європейський конгрес `подкарпатских русинов` приїхало підтримати близько сотні прихильників проросійської партії `Родина`, які, за свідченням представників ЗМІ, мали при собі обрізки труб і палиці. Як пояснили вони кореспонденту видання UA-REPORTER, `Это чтобы ноги поламать тем, кто попробует помешать `русичам` у проведении их конгресса`. Лідером партії `Родина` є екс-депутат Одеської міської ради Ігор Марков, який є покровителем неформального руху `Антифа`. 17 квітня 2009 р. в м. Одеса представниками руху `Антифа` було вбито активіста молодіжного руху `Січ` Максима Чайку, що викликало значний суспільний резонанс в Україні. Як відомо, Президент України Ющенко вимагає від Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України ретельно розслідувати вбивство студента Максима Чайки в Одесі, скоєне членами екстремістської організації `Антифа`, зокрема перевірити версію вбивства з політичних мотивів.



За повідомленням ЗМІ, на 1 травня 2009р. у м. Ужгороді планується провести так званий ІІІ європейський конгрес `подкарпатских русинов`, на якому можлива присутність представників партії `Родина` та руху `Антифа`. Захід планується провести в Закарпатському обласному ляльковому театрі. Запобігти цьому зібранню вже готові сотні представників націонал-патріотичних сил з різних регіонів України, що може мати непередбачувані наслідки для м.Ужгорода та ужгородців.



Враховуючи те, що у п’ятницю 24 квітня сесія Закарпатської обласної ради відмовилася підтримати депутатський запит щодо недопущення антидержавних дій на території міста Ужгорода, просимо втрутитися у цю ситуацію, щоб запобігти масовим заворушенням та антидержавним зібранням.



В іншому разі організації, які входять до Українського Національного Об’єднання (УНО), змушені будуть своїми власними силами вжити заходів для протидії сепаратистським антидержавним проявам`.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також