Закарпатське відділення Фонду держмайна виконало план на 116%

1
0

На думку його керівника приватизація йде на користь обласній економіці

Завдяки роботі Закарпатського регіонального відділення Фонду державного майна України за минулий рік, від приватизації державного майна та інших надходжень безпосередньо пов’язаних з процесом приватизації, до бюджету надійшло 2,25 млн. грн.. таким чином, відділення виконало план на 116%, повідомив його начальник Василь Андрусь під час підсумкової прес-конференції.

А місцеві бюджети краю отримали в результаті приватизації об’єктів комунальної власності 17 млн. грн. На сьогоднішній день в області приватизовано 388 об’єктів держвласності та 2237 комунальної.

З проблем пан Василь відзначив, зокрема те, що Фонд – єдиний орендодавець державного майна, однак процедура передачі дуже забюрократизована, тому підприємцям доводиться збирати величезний пакет документів і витрачати дуже багато часу. Проблема з гуртожитками, які не увійшли до єдиного реєстру об’єктів державної власності і нині належать переважно акціонерним товариствам. Ці будівлі повинні передаватися на державний баланс. А гроші на ремонти гуртожитків порівну мають давати місцеві бюджети та АТ. Цього не відбувалося. Тому дотримання закону добиваються через суди. Завдяки рішенням судів на баланс уже переведено 5 будинків.

З позитивів минулого року Василь Андрусь також відзначив вдалу приватизацію машинобудівного заводу «Тиса» в Ужгороді. Доцільність приватизації керівник регіонального відділення доводить прикладом мукачівського «Точприладу», який після роздержавлення став бюджетоутворюючим для міста. Успішно завершилася й приватизація мукачівського туристичного комплексу «Латориця». Через два роки він повністю добудований і нині готовий приймати гостей Закарпаття.

ЗІА «Простір»

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також