Закарпатське видавництво зайнялося виданням електронних книг

7
0

Про новий досвід закарпатських книговидавців розповіла директор видавництва "Ліра" Олена Кухарська.

Займаючись протягом 13 років книговиданням, закарпатські видавці прийшли до висновку, що від світових тенденцій – електронних видань для Kindle та інших електронних «читалок» нікуди не подітися. Бо й читач охочіше купує електронні книги й для початкуючого автора зараз набагато легше донести свій твір до читача через інтернет.

Щодо читачів – то їх у електронній книзі приваблює доступність ціни, мобільність, можливість ознайомитися з коротким уривком тексту перед покупкою повної версії електронного видання. А вже повнй текст – є хорошою відповіддю на питання «Чи варто поставити цю книгу на свою полицю у паперовій версії?»

Автори ж, особливо початкуючі, зазвичай не мають у розпорядженні 7-9 тисяч гривень, необхідних для того, щоб видати хоча б мінімальний пробний тираж друкованого видання. Створення, видавнича підготовка і промо-=супровід електронної версії твору обійдеться всього у приблизно 1 тисячу гривень.

Саме тому «Ліра» й почала працювати з провідними порталами, які спеціалізуються на продажу електронних книг – серед них «Літрес» та «Амазон». У доробку видавництва вже є кілька творів закарпатських авторів, виданих у електронному вигляді. Зараз же за словами Олени Кухарської, видавництво завершує роботу на першою інтерактивною дитячою книгою для «Айпаду». Незабаром вона побачить світ.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також