Закарпатські аналітики просувають у губернатори «регіонала» Матвійчука

3
0

Експерти Карпатського центру полінгових досліджень подали прогноз з приводу можливих кандидатів на посаду губернатора Закарпаття.

Насьогодні, стверджують аналітики, можна спрогнозувати кілька напрямів розвитку подій:

Перший - керівництво залишається попереднє в якому змінюється лише обличчя - Гаваші на Балогу. Партія регіонів вже показала, що вона більше довіряє контролю однієї групи, ніж домовлятися з різними регіональними групами поокремо. В даному варіантів йдеться про мукачівську групу, яка на 90% контролює регіон (виняток Ужгород).

Експерти після кількох зрізів прийшли до висновку, що до 175 депутатів ВР після поетапних входжень в кабмінівські структури, очевидно, увійде керівник обласних «регіоналів» Олександр Ледида (198 номер у списку), тому очолювати малобюджетний і дотаційний регіон він не збирається (але однозначно працевлаштує в обласній раді своїх «протеже» та перебере під повний контроль Ужгородський р-н, де базуються основні його економічні ресурси). Очевидно, ту ж саму стратегію обере і група Мошак-Качур, задовільнившись змінами в Перечинському районі.

Прихід в регіон не закарпатського ставленика, де є свої традиції та особливості (угорці, греко-католики, прикордоння, погляд з Євросоюзу, транзитні зони, міжнародна контрабанда) не буде вітатися євросусідами одобрення яких щодо своїх дій так потребує новообраний Президент.

І нарешті експерти пропонують як можливу кандидатуру на пост губернатора Закарпаття нардепа Едуарда Матвійчука, якого вони характеризують як «самодостатню та неконфліктну особистість з власним медіа-ресурсом».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!