Закарпатські атракціони ще нікого не травмували

11
1

На відміну від інших регіонів нашої держави, повідомлення з яких про нещасні випадки під час експлуатації атракціонної техніки вряди-годи збурювали громадськість останніми місяцями, літо на Закарпатті обійшлося без жодних ексцесів.

Далеко не останню роль у цьому відіграла і та обставина, що протягом травня-серпня фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області тримали під постійним контролем стан безпеки експлуатації різного роду атракціонів. За цей час, згідно з інформацією  начальника державної інспекції нагляду в промисловості та за об`єктами підвищеної небезпеки теруправління Віталія ЛЯХОВИЧА, було проведено 17 перевірок суб’єктів господарювання, які експлуатують атракціонну техніку на території нашого краю. Виявлено 87 грубих порушень нормативно-правових актів з охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто сім посадових осіб. Крім того, до усунення порушень, які могли нести загрозу здоров’ю і навіть життю відпочивальників, експлуатацію 11 одиниць обладнання довелося забороняти.

В органи прокуратури направлено три подання щодо недотримання суб’єктами господарювання вимог нормативних актів. Для покращення стану справ активно, цілеспрямовано застосовувалися й інші превентивні заходи: бесіди, семінари-наради із власниками атракціонів щодо забезпечення ними належного технічного та експлуатаційного стану обладнання розважального ґатунку. Проводилися вони за активної участі представників місцевої влади. Як наслідок, 10 із 11 раніше заборонених атракціонів  вже змогли відновити свою експлуатацію. Безперечно, дієвим важелем для наведення належного порядку у цій сфері надання послуг і розваг стало відповідне доручення Кабміну України від 17.05.2013.

На сьогодні, згідно з вимогами документу, Держгірпромнагляд здійснює постійний моніторинг стану не лише зупинених атракціонів, а і тих, що не були піддані експертному обстеженню. Запроваджено також загальнодержавну реєстрацію атракціонів підвищеної небезпеки. Станом на 30 серпня у створеній на Закарпатті базі даних нараховується 189 одиниць такого обладнання як у стаціонарних, так і мобільних (пересувних) атракціонах, пише Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області

Коментарі

K
kesha

"Закарпатські атракціони ще нікого не травмували" - бо не має таких

Читайте також