Закарпатські бізнесмени скористалися послугами нелегального конвертцентру

3
0

В Україні викрито конвертцентр, що легалізував, за попередніми підрахунками, протягом 2009-2010 рр. 100 млн грн. Про це повідомляє прес-група Управління Служби безпеки України в Житомирській обл., передає кореспондент РБК-Україна.

Послугами конвертаційного центру користувалися бізнесмени Закарпаття, Криму, Луганської, Хмельницької і Житомирської обл.
Зловмисники в одному з районних центрів Луганської обл. створили більше десятка фіктивних комерційних структур, які займалися мінімізацією і ухиленням від сплати податків і незаконним переведенням безготівкових коштів шляхом проведення безтоварних операцій. Організатори конвертаційного центру знімали готівку з банківських рахунків і передавали разом з фальсифікованими бухгалтерськими документами "замовникам". Комісія за їхні послуги становила 7% від заявленої суми конвертації.

СБУ порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 2 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) та ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

З офісів фіктивних фірм вилучено фінансово-бухгалтерська документація та підроблені печатки підконтрольних підприємств. 
Зараз триває досудове слідство.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також