Закарпатські борці з торгівлею людьми з початку року порушили

13
0

22 кримінальні справи

З початку року на Закарпатті порушено 22 кримінальні справи у справі торгівлі людьми. Про це учора, 25 жовтня, під час засідання в Ужгородському прес-клубі реформ зазначив старший оперуповноважений у особливо важливих справах відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми (ВБЗПТЛ) УМВС України в Закарпатській області Тарас Белінський, – повідомив власкор ЗІКу.

За словами правоохоронця, відділ тісно співпрацює з Інтерполом для виявлення злочинців. Проте в Україні досі не налагоджено відповідних правових механізмів для їх належного покарання, – прокоментував оперуповноважений ВБЗПТЛ УМВС України в Закарпатській області Хайбар Азіз. Так, суд, як правило, призначає злочинцю 5 років ув’язнення з 1 роком відстрочки. Опинившись на свободі, «ділки» знову повертаються до звичної справи.

Крім того, фахівцям на заваді стає «зачароване коло»: прокуратура відмовляється порушувати кримінальну справу без правової міжнародної допомоги, а остання не надається, допоки кримінальну справу не буде відкрито.

Тарас Белінський зазначив, що попри «внутрішні труднощі» відділу зараз у провадженні перебувають 3 кримінальні справи.

21 жовтня начальник ГУ УМВСУ Закарпатської області Віктор Чепак скерував до прокуратури матеріали про протиправні дії колишнього керівника відділу по боротьбі з торгівлею людьми та нелегальною міграцією. Двох співробітників відділу вже арештовано. Головний закарпатський міліціонер зазначив, що ще у перший тиждень роботи в Закарпатському УМВС був шокований не контрольованістю діяльністю згаданого відділу та згодом переконався навіть у його злочинній діяльності. Наразі за прокуратурою рішення – чи порушувати кримінальну справу за наданими матеріалами.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також