Закарпатські чиновники в кризу економлять

9
0

на поїздках

З початку 2009 року 50 міністерств і відомств активно використовували послуги сторонніх організацій з перевезення свого керівного складу. За даними Міністерства економіки, на ці цілі було проведено тендерних закупівель майже на 40 мільйонів гривень.

Більше всього `проїздять` бюджетних грошей київські чиновники. Різні управління столичної держадміністрації і районні власті в сумі витратять на поїздки своїх чиновників понад 15 мільйонів. Наприклад, тільки Управління справами Київської міськради провело тендер із закупівлі автотранспортних послуг на суму 8 мільйонів гривень, пише Дело.

На тлі витрат столичних чиновників урядові витрати на транспортні послуги в 2009 році скромніші — їх сума складає 6,6 мільйона гривень. Серед замовників послуги лідирує Мінрегіонбуд, який має намір витратити на переміщення своїх співробітників 1,1 мільйона гривень. За ним слідують Мінприроди (0,84 мільйона гривень) і Мінагропром (0,57 мільйона гривень).

Через кризу скоротилося фінансування транспортних послуг з перевезення посадових осіб Ради нацбезпеки. Як повідомив представник тендерного комітету апарату Ради національної безпеки і оборони Валентин Безкоровайний, замість торішніх трьох мільйонів гривень в 2009 році на автотранспортне обслуговування РНБО виділено 2,2 мільйона. Ці гроші передбачені на утримання автопарку з 11 машин маркий Volkswagen і Ford. Варто відзначити, що тендер із закупівлі автотранспортних послуг для Ради нацбезпеки виграла `Будівельна компанія `Укренергобуд`.

Раїса Федорова, представник тендерного комітету Фонду держмайна (ФДМ), який виділив на транспортні послуги понад 700 тисяч гривень на цей рік, відзначила, що гроші будуть витрачені на виробничі потреби з перевезення представників ФДМ. За даними видання, Фонд держмайна узяв в оренду вісім автомобілів Opel Omega і Nissan Maxima строком на один рік.

У регіонах України за витратами на переїзди лідерство тримає Запорізька облрада, купивши послуги на 1,5 мільйона. У Закарпатської обласної ради, наприклад, ці витрати в чотири рази менше.

Не дивлячись на фінансову кризу і запевнення уряду в необхідності суцільної економії, компанії з державною і комунальною долями власності не змогли відмовитися від закупівлі представницьких автомобілів. За п`ять місяців цього року вже куплено 10 машин такого класу. Так, весною цього року Укрексімбанк узяв в лізинг автомобіль Nissan Teana V 6 A-G Luxury за 400 тисяч гривень. Компанія УМГ `Київтрансгаз` — філія держкомпанії `Укртрансгаз` (структура НАК `Нафтогаз України`) — в січні оформила на себе японський джип Toyota Land Cruiser 120 Prado. Він обійшовся фірмі в 354 тисячі гривень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також