Закарпатські ДАІшники розповіли школярам про правила дорожнього руху

7
0

Турбота про дітей, їхнє щасливе та безпечне майбутнє -- один із пріоритетних напрямів роботи працівників міліції. У зимову пору року співробітники закарпатської ДАІ зазвичай практикують проводити в навчальних закладах краю місячники безпеки дорожнього руху в рамках Єдиних уроків з безпеки на дорогах.

У зв’язку з цим правоохоронці відвідують школярів, організовують цікаві заходи, під час яких вивчають з дітьми правила дорожнього руху. З неабияким задоволенням вихованці навчальних закладів слухають виступи стражів порядку, з котрих довідуються, які небезпеки чатують на них на вулицях, як правильно реагувати у подібних ситуаціях.

Як правило, такі заняття проводяться у формі активного спілкування. Найцікавіший момент відбувається тоді, коли діти відповідають на різні питання. Водночас маленькі учасники дорожнього руху діляться з правоохоронцями своїми знаннями, зокрема розповідають, чому не можна гратися поблизу дороги чи на проїжджій частині, що може бути причиною ДТП тощо. Співробітники ДАІ пропонують дітям під час таких відвідин навчальних закладів згадати різні життєві ситуації, пов’язані із порушенням правил дорожнього руху, свідками яких вони стали.

Школярі дуже радо відгукуються і підтримують ідею проведення подібних заходів ще й тому, що співробітники ДАІ рідко коли приходять до них з порожніми руками. Зазвичай, на завершення правоохоронці вручають дітям повчальні сувеніри. А ті в свою чергу обіцяють стражам порядку дотримуватись правил дорожнього руху.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також