Закарпатські діти отримали 18 інсулінових помп від фонду «Серце до серця» (ВІДЕО)

13
0

Сьогодні в обласній дитячій лікарні м.Мукачево 18 дітей, хворих на цукровий діабет, отримали помпи для введення інсуліну.

Це дороговартісне обладання закуплено в рамках проведення Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця». Також обласній дитячій лікарні було вручено експрес-аналізатор глікірованого гемоглобіну і глюкози.  Участь в урочистостях взяли заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур, голова наглядової ради  Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Єжи Конік, заступник начальника управління охорони здоров»я Закарпатської ОДА Тетяна Міцьо, представники медичної спільноти краю, волонтери, діти та їхні батьки. 

   За результатами  акції цьогоріч було зібрано рекордну для нашої області суму - 362 107,29 грн., що стало вже другим показником серед інших регіонів  в Україні (у 2011 році – третій, у 2010 – четвертий) 

«Влада області постійно підтримує благодійні проекти, які спрямовані допомогти дітям з різними вадами. Робить так, аби вони мали можливість повноцінно навчатися у загальноосвітніх школах, спілкуватися з іншими дітьми, розвиватися. Переконаний, що у  майбутньому, акція набере ще більших обертів, і до неї долучатимуться все більше і більше небайдужих

Саме завдяки спільним зусиллям волонтерів, медиків, освітян та простих закарпатців нам вдалося цьогоріч зібрати таку значну суму. Ці інсулінові помпи значно полегшать життя дітям, хворим на діабет. Ми розуміємо, що самі помпи дороговартісні в обслуговуванні, тому будемо лобіювати питання про фінансування з обласного бюджету витрат на розхідні матеріали», - зазначив заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур. 

                           

 Зазвичай, діабетик щодня змушений робити кілька уколів. Завдяки інсуліновій помпі дитина може вести більш вільний спосіб життя.

 Ольга Тегза з Хустщини розповідає, що її син вже шість років хворіє на цукровий діабет. Уколи потрібно робити тричі на день, хлочик дуже активний, рухливий, полюбляє футбол і тепер матиме можливість вчитися у школі, грати зі своїми друзями, займатися спортом без корегувань графіку ін»єкцій, адже завдяки помпі необхідна доза інсуліну буде поступати в організм постійно в мікродозах.   

  За словами обласного дитячого ендокринолога Таісії Горват зараз в області 206 дітей які хворіють на цукровий діабет. Всі вони забезпечені високоякісним  інсуліном. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також