Закарпатські діти відпочивають вивчаючи українську мову (ФОТО)

16
0

13-ий рік при Пийтерфолівському ліцеї діє літній табір відпочинку учнівської молоді.

Ось і зараз закінчилася перша табірна зміна. 40 юнаків та дівчат з Ужгородського, Мукачівського, Берегівського та Виноградівського районів на березі Тиси зустріли літо золоте.

У праці гарно засмагли відпочили, поновили сили і поглибили свої знання з української мови та літератури. Кожний з 4-ох загонів – «Калинонька», «Усмішка», «Веселка» та «Дружба» мали свій клич, похідну пісню, cвою робочу програму, проявили завзятість і кмітливість у спортивних змаганнях, в оформленні стіннівок, проілюстрованих цікавими фотознімками про неповторні миттєвості та вірних буднів, пережитих тут підлітками.
 
Юні таборити взяли активну участь у конкурсі-огляді «Заповітними містами України». Разом з викладачами та практикантками з Прикарпатського університету ім.. Василя Стефаника, практику тут проходила колишня випускниця Пийтерфолівського ліцею Тімея Гевцій, яка і запросила сюди своїх однокурсниць, що охоче взялися попрацювати в таборі.
 
З учнями угорськомовних шкіл  вони вивчали вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Максима Рильського, Ліни Костенко… Хористи вивчили ліричні пісні Олександра Білаша, Платона Майбороди, Володимира Івасюка та Івана Бочкая, озвучили народні - «Ой на горі два дубки», «Ти моя зіронько», «Місяць на небі», «За рідну неньку Україну помолюсь». На сцені юні артисти відтворили уривки з вистави «Лісова пісня», цікаві гуморески з життя молоді та пантоміму «Як можна зійти на схибну дорогу життя».
 
Додому таборити повернуться з гарними спогадами про літо проведене у гостинному притисянському селі з бажанням ще коли-небудь сюди повернутися.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також