Закарпатські діти є «предметом держави»

6
0

і не мають жодного басейну

Сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА на тему “Здорова нація” заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова, розповідаючи про увагу освітян до виховання здорових школярів, наголосила, що закарпатські діти є `предметом держави`. Про це сьогодні, 17 червня, – повідомив ЗІК.



Натомість для закарпатських «предметів держави» в області не працює жодного басейну (із 11 наявних споруд), окрім кількох приватних. Як розповів заступник начальника управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА Ярослав Свида, лише 648 закарпатців із кожних 10 тисяч краян охоплено фізкультурно-оздоровчими спортивним заняттями. Це один із найнижчих показників у державі.



Ярослав Свида також зауважив, що фінансування обласної програми фізичної культури і спорту здійснюється лише на 20-21% від запланованого. У результаті за рік вдається облаштувати максимум 6 спортивних майданчиків.




На Закарпатті є 26 стадіонів, 286 футбольних полів, 965 спортмайданчиків. Населення області становить 1 мільйон 239,8 тисяч осіб.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також