Закарпатські герої повернулися з полону. Там над ними щодня знущалися терористи (ВІДЕО)

4
3

Герої повернулися з полону. Четверо українських військових і мешканець Луганська майже місяць перебували в руках терористів. Про це докладніше у сюжеті - "Факти" (телеканал ICTV).

Троє молодих солдатів з Ужгорода кілька місяців чергували на блокпостах Сходу. 17-го червня хлопців відправили за пораненими побратимами, але їх БМП підбили бойовики, механік загинув, а воїнів взяли в полон терористи і почали психологічну атаку.

«Вони налаштовували нас проти української армії, говорили, що ваші на вас забили, ваші мучають дівчат, жінок, пенсіонерів. Вони морально нас знищували, давили, ми слухали, терпіли», - розповідає солдат гірсько-піхотного батальйону Микола Копчанській.

Мужня четвірка і ще два бійця батальйону "Айдар" вест цей час "мешкали" у невеликий душовій кімнаті. У перші дні їх били, але хоча б годували двічі на день. Пізніше - бити перестали, втім, почали тиснути психологічно, лякаючи нереальними цифрами убитих українців, і годували вже не щодня.

«Не в тому справа, що їсти не давали, били, переживали за хлопців, що залишилися там, хто вижив, хто не вижив.. Думки були - хоча б щось почути про них, як з ними, з ким як себе повели», - розповідає солдат Антон Шимко.

Хлопці вже навіть не сподівалися потрапити на волю. Втім позавчора їх вдалося звільнити. Однак поки захисники вітчизни цього не до кінця усвідомили і ще не звикли до життя без вибухів і стрілянини.

"Не вірилося - чи правда це, не можу усвідомити", - каже Микола Копчанській .

Разом з військовими до Дніпропетровської лікарні привезли луганчанина Юрія Давлякшіна, якого посеред ночі, на очах дружини і двох маленьких дочок просто забрали з дому в спідній білизні. Протягом місяця Юрій жив у невеликому гаражі з 20 іншими полоненими луганчанами, його змушували взяти в руки зброю проти українців, він вперто не погоджувався... 

Зараз всі п'ятеро під пильним наглядом дніпропетровських лікарів. «Стан їх відносно задовільний. Вони для нас діти, викликають співчуття, материнське тепло і сльози », - каже заступник головного лікаря дніпропетровської міської лікарні № 4 Наталія Бут.

Як тільки медики проведуть всі аналізи, військові зможуть поїхати до рідних на Закарпаття. А разом з ними до Львова поїде луганчанин Юрій, де його вже чекає дружина і дві дочки. 

Мукачево.net

 

Коментарі

ДШ
до Шлуні

Дуже грамотний льотчик, коректно відповідає на питання, лишнього не говорить, розуміє що якщо буде "кричати" Слава Україні то його будуть мордувати. На Міжгірщині у мого кума батьки здають будинок, все приїжджали до них росіяни, цього року жодного. Але дзвонять та запрошують перечекати до росії бо у нас всюди бандеровці, дітей розпинаємо на хрестах! По їхнім словам майже 80% росіян (їхніх знайомих) вірять що ми розпинаємо дітей...

ОМ
ОЦI МОРДОВОРОТИ ЗАКАТОВАНI?

1

Ш
Шлуні

Вони навіть полоненому льотчику втирали маячню про розіп'ятого хлопчика, шо за зомбі, тут відео: http://gazeta.ua/articles/np/_rosijski-zmi-viklali-video-dopitu-polonenogo-lotchika-zi-zbitogo-an26/569939

Читайте також