Закарпатські готелі та ресторани можуть збанкрутувати вже за місяць

8
0

через грип

«Істерія, яка триває в Україні щодо грипу, вже призвела до неабияких збитків практично всіх туристичних фірм, готелів, ресторанів та барів Закарпаття», – повідомив власкорові ЗІКу сьогодні, 3 листопада, голова правління ВАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття» Олександр Доктор.

Олександр Доктор розповів, що вже за дві години після оголошення інформації про свинячий грип 5 іноземних та українських туристичних скасували свій приїзд на Закарпаття, і відмов стає все більше.

«Насправді у всій ситуації більше політичного підтексту, ніж реальної небезпеки. А результати ажіотажу – недоотримання серйозних надходжень. У результаті більшість підприємств сфери обслуговування та туризму можуть стати банкротами уже в найближчий місяць-два», – каже О. Доктор.

За його інформацією, виручка у кількох ужгородських ресторанах за останні дні зменшилися у 10 разів.

«Чим швидше істерія припиниться і держава заявить, що відпочивати в Україні безпечно для здоров’я, тим більше шансів на те, що у черговий раз не буде поставлено на коліна туристичну сферу та сферу обслуговування, – запевняє О. Доктор. – Мені здається, що на всій цій історії уряд заробив більше, ніж спекулянти на масках, а прибуток від їх миттєвого подорожчання більший, ніж у наркодилерів».

Натомість серед закарпатців спостерігається тенденція виїзду з держави. «До нашого агентства надходять масові дзвінки: люди цікавляться цінами на відпочинок в Єгипті, Таїланді, водночас туроператори відразу відреагували на пожвавлений попит і підняли ціни», – засвідчив О. Доктор.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також