Закарпатські ІТ-розробники отримують найбільший заробіток в Україні

6
8

У червні було проведено чергове зарплатне опитування ІТ-спеціалістів і зібрано 15 136 анкет, з них 7558 анкет — від розробників усіх рівнів.

Попри початок повномасштабної війни, зарплати українських розробників у першому півріччі 2022 року зросли: медіана в червні становила $3400 проти $3300 в грудні 2021 року. Активніше збільшувалися зарплати досвідчених спеціалістів (рівня Senior та вище). Цікаво, що зарплати вищі за $10 000 на місяць отримують близько 1% українських розробників, а більші від $7500 — 4%.

В Україні найвищі зарплати розробників зараз у Київській, Львівській та Закарпатській областях ($3600). Медіанна зарплата в Києві дещо впала, якщо порівнювати з груднем 2021 року (на $200), а у Львові не змінилася.

Зарплати в інших містах-мільйонниках теж зменшилися. Зокрема, у Харкові на $420, до $2680. В Одесі — на $300, до $3000. В Дніпрі теж $3000, знизилася на $200.

Проте ситуація із зарплатами у містах нестабільна і буде змінюватися залежно від ситуації на фронті.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Е
Еган

До попереднього допису Так,податки менші. Але, щоб не було ілюзій на рахунок повернення більшості айтішніків. Так ось,там вони знають, за що платять.Якщо у нас проблеми зі здоров'ям,самі знаєте,лікується той,хто має за що,там, якщо платять податки- лікує держава, у Франції ,наприклад,навіть таксі,психологів ,не кажучи вже про ліки.- все державним коштом. А пенсії? Вам теж розказувати? А іпотека? А стабільність ,в кінці кінців? Хто там прожив , як ви кажете,півроку, знає мову- вони повертаються лише у крайніх випадках.І те що я бачу серед друзів своїх дітей- мене особисто жахає. Більша частина- за кордоном.Вже обзавелися діьтьми,житлом.І це було ще до війни

Е
Егане

Про валюту від іноземн.Ко, не-конверти, нашу економіку ще наплаву і завдяки їхній помочі - правда. І те, що ІТішники дуже мощно пожертвами підтримують - теж правда. Честь їм і хвала! Податки! Той самий ІТішник з тієї самої змішаної їхньої команди у ЕУ, Штатах при приблизно тій самій зарплаті платить 4-6 разів вищі податки у своїй країні проживання! Усі наші ІТішники "приватні підприємці" з мізерними % податку. Через 2 місяці скільки їх з "еуропів" повернеться! А чому? Бо збіжить 6 міс. пільгово перебування там. Після того треба визначатись! Або лишаєшся у статусі "повного" біженця і платиш податки по ЕУ-шкалі, або додому далі на мізер-% податків.

Е
Еган

А декларації краще побзерайте у чиновників, таможенників,суддів.А потім перевірте їхнє майно- от там явна нестиковка буде.Може там податки треба би доплатити.До речі,в багатьох лікарів - також.

Е
Еган

Ну ви і умніки.Та чого самі не йдете в IT?Люди самі на себе роблять, іноземні компанії,на які в своїй більшості і працюють айтішніки,гроші їм перераховують в валюті,яку вони ще й продають на біржі. Ні в кого з вас вони грошей не беруть, не крадуть і державні кошти не деребанять.То про які конверти ви пілікаєте ? Там все чітко і прозоро.Завдяки молодим фахівцям з IT сфери наша економіка хоч якось дихає. А таким як ви дай лише по пі zd iти.Ви багато допомогли нашим військовим? А вони періодично збирають кошти то на тепловізори ,то на броніки,то на дрони.мої зять і донька працюють ,то знаю не по слухам.

R
Rex

і се всьо в конвертах получають, податки майже не платять, і ще їм куча уступок дає держава.

P
Petya

Хотілося бо увідіти їхні податкові деклараціїї.

АХ
А хіба не так?

Правду маєш, Дюріко. А ще вони усі такі класні високі податки рідній державі платять! Усе по-чесному: зарплати єврорівня - то й податки теж!

Д
Дюрі

Та шо ви приціпилася до тих айтішників як срачка? Підіть ліпше увидьте скілько наші стоматологи чи другі врачі мають, на новеньких Х6 і других блатних іномарках розїжають по варишу

Читайте також