Закарпатські «костенківці» просять мера Погорєлова прилаштувати селян

13
1

Забезпечити безкоштовні обладнані місця для торгівлі с/г продуктами, пропонують Ужгородській міській владі представники Закарпатської обласної організації Української Народної Партії. На їх переконання, лише у такий спосіб можна побороти регулярні випадки торгівлі просто з тротуарів, які ставлять під сумнів дотримання елементарних санітарних норм та забезпечити для селян відповідні умови та правовий захист.

Разом з тим, як наголошують в УНП, процвітає перекупництво, де в широкому асортименті торгують абсолютно всім: від горіхів і овочів, до продукції тваринництва. «Ужгородці сплачуючи націнку, яку встановлюють перекупники, практично виплачують їм заробітну плату», - йдеться у зверненні керівництва Закарпатської УНП.

За словами голови обласної організації УНП Івана Габора, «концепція пропозиції полягає у тому, аби кожний бажаючий селянин зміг продати свій не легко вирощений (вироблений) продукт в належно обладнаному для цього місці з дотриманням усіх гігієнічних норм без жодних стягнень».

Представники УНП зазначають, що одним із завдань місцевої влади, є створення максимально можливих умов для забезпечення мешканців якісними продуктами харчування. Мережа супермаркетів та ринків у мікрорайонах виконують це завдання, проте, залишається один важливий сегмент цього напрямку - продаж якісної сільгосппродукції у малих кількостях самими виробниками, тобто мешканцями навколишніх сіл та приміської зони, - наголошують в УНП. У цьому випадку, вони пропонують віднайти можливості виділення незначних коштів з міського бюджету та облаштувати місця на ринках. Адже, люди, які самотужки виростили невелику кількість с/г продуктів, і бажають їх продати в місті, прагнуть доповнити свій куций сімейний бюджет.

Коментарі

С
Сергей

Погорелов на всех положил.

Читайте також