Закарпатські ліси переповнені надзвичайними грибами із "пекельною" назвою (ФОТО)

108
11

Відомо, що ці гриби вже кілька років ростуть на заході України

Гриб, який не схожий ні на який інший. Він червоного кольору і нагадує квітку, восьминога, морську зірочку, але точно не гриб. Такий гриб був виявлений журналістами Mukachevo.net і в закарпатських лісах на Берегівщині.

Офіційна назва гриба Квітохвісник Арчера, а у народі його називають "Пальці диявола". Корінний вид походить із Австралії та Тасманії. В Україні зявився кілька років тому і навіть був занесений до Червоної книги України, але у 2021 році був виключений із неї.

В зародку гриб виглядає яйцеподібно та нагадує веселку-смердючку, але відрізняється червоними ризоморфами, а також рожевими судинами у розрізі.

З часом рецептакул розриває оболонку, і проростає у вигляді 4-6 лопатей. Лопаті спочатку з'єднані при вершині, але швидко роз'єднуються і розстилаються, внаслідок чого гриб набуває зіркоподібного вигляду, нагадуючи квітку діаметром 10-15 см.

А зараз найголовніше - гриб не отруйний, але має запах, який нагадує померлу тварину, тож з'їсти його не вдасться. Але для фотоколекції гарне явище.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

O
Or

Цей гриб я зустріла ще у 72 чи 73 році, і це не кілька років тому.

К
Корнаш

Цей гриб має запах русского міра

Н
но

у 80-их уже м го відів. Але кось пару років тому. А про західну Україну мож говорити. З географічної точки зору. Як і про південну Україну. Просто писати треба з малої букви.

А0
агент 008

гуном вонить тот гриб

НМ
на мою думку

Насправді цей гриб давно в наших лісах, а не пару років тому..

М
Мішаня

Всрався Хома, не було го дома, пішов за грибома.

М
Мішо

Хто придумав,що кілька років тому? Я ще у 2000-х його бачив у нас у лісі і при чому не 1 ,2 штуки ,а багато їх було. Стаття фейк короче))

Д
до16:06

Скоро може бути, завдяки таким як ти.

Г
Гурман

Запах нагадує померлу тварину))))

ДА
До автора

Західна Україна - це що за назва? Що за країна така чи ктворення? Немає такого поняття. Виправте. Є захід України.

М
Мухомор

"В Україні зявився кілька років тому..." Він мені ще в дитинстві в 1990-х траплявся, я по необізнаності ще в руки те щастя брав...)

Читайте також