Закарпатські листоноші не тільки приносять пошту, а й бронюють квитки на потяг, автобус і навіть літак

13
0

Йдучи додому, ми вже звикли до того, що, заглянувши в поштову скриньку, бачимо там свіжі газети, улюблені журнали, листи від коханих, рідних людей чи навіть квитанції рахунків за комунальні послуги. Однак рідко задумуємося над тим, хто займається доставкою цієї різноманітної кореспонденції…

У Міжгірському відділенні поштового зв’язку працюють 59 листонош. Саме вони, долаючи в день майже по 10 кілометрів, незважаючи на погодні умови, розносять листи, журнали, газети… Сьогодні на цих людей покладено значно більше відповідальності, ніж просто передача інформації з рук у руки. В обов’язки сучасного листоноші, крім звичайних — доставки кореспонденції чи пенсії, входять й досить екзотичні. Приміром, прийом комунальних платежів, доставка товарів першої необхідності, розповсюдження карток поповнення мобільного зв’язку, для пенсіонерів — доставка ліків на замовлення, пропагування каталогової торгівлі, навіть фотопослуги. А знедавна безпосередньо в листоноші чи у відділені поштового зв’язку можна забронювати квиток на потяг, автобус чи навіть літак! До речі, лише за минулий рік цією послугою скористалися 396 громадян.

Для багатьох одиноких, перестарілих листоноша є чи не єдиною особою, з якою можна поговорити, відтак за простої душевної розмови вони виконують ще й роль соціального працівника.

Але в листонош, на жаль, є і недоброзичливці. Мова йде про деяких газд. Задля охорони свого дворогосподарства від небажаних гостей, собаки гуляють у них без прив’язі. Тому й мають місце прикрі випадки нападів наших чотириногих друзів на листонош. А в зв’язку з тим, що листоноші розносять пенсії, вони перебувають у групі ризику нападів злочинців. Але, хвала Богу, таких фактів у нашому районі поки не було.

Ще однією неприємністю для людей цієї сфери обслуговування є неналежний стан доріг, які неможливо подолати на велосипеді — єдиному транспортному засобі в користуванні листонош. Також є проблеми з поштовими скриньками, які якщо і є у наявності, то розташовані в недоступних місцях. Тому прохання до населення: візьміть ці питання до уваги, не створюйте проблем для людей, які прагнуть виконувати свої обов’язки на високому рівні. Повірте, тоді кореспонденція надходитиме без затримок.

За підсумками минулого року найкращим поштовим відділенням у районі визнане Торунське. Тут план з передплати газет перевиконано і він складає 115 проц., у тому числі передплачено 48 примірників районного часопису “Верховина“.
В цьому ж відділенні листоношею працює Ольга Форос. Це добра, порядна людина, яка з усією відповідальністю ставиться до роботи. Із 32 років свого життя улюбленій справі присвятила вже 10. Таких працівників можна ставити за приклад іншим. До речі, Ольга Петрівна в минулому році за сумлінну працю отримала подяку від Прем’єр-міністра України. Тому кожного разу, заглядаючи в свою поштову скриньку, пам’ятайте про людей, які докладають всіх зусиль, щоб, незважаючи на будь-які погодні умови, доставити вашу кореспонденцію вчасно.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також