Закарпатські міліціонери-"чорнобильці" звітували у Києві (ФОТО)

6
0

У Національному музеї «Чорнобиль» днями відбулася ІХ звітно-виборна конференція асоціації «Чорнобиль» співробітників МВС України.

Від Закарпатської області делегатами на ній були Петро Бронтерюк та Віктор Сніцаренко.  Про роботу правління асоціації  звітував його голова Василь Дурдинець. Закарпатцям, зокрема,  було приємно почути,  що завдяки наполегливій та принциповій позиції правління асоціації та керівництва Міністерства внутрішніх справ України наприкінці 2008 року було здано в експлуатацію та відкрито медичний реабілітаційний центр «Шаян» в Закарпатській області, де одночасно можуть проходити лікування майже 100 ветеранів-чорнобильців.

Василь Дурдинець також повідомив:  вже вирішено питання про виділення коштів у сумі 8 млн. грн. для завершення будівництва філії цього центру в с.Велятин та 26,5 млн. грн. для будівництва другої черги медичного реабілітаційного центру ГУМВС України в Київській області.
 
На конференції  також відзначили обласні організації, які найбільш активно і плідно працювали у звітному періоді, – Київську (К.Бурцев), Закарпатську (П.Бронтерюк), Харківську (М.Сидоренко) та Кримську (В.Тимофеїв).
Водночас слід зауважити, що  асоціації не вдалось вирішити  низку питань. Зокрема, це стосується забезпечення розгляду Верховною Радою України  кількох  законодавчих актів,  спрямованих на поліпшення  соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
        
У  рішення звітно-виборної конференції серед багатьох питань увійшли і пропозиції про підготовку обґрунтованого звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо поновлення  чинності  ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких осіб», яким передбачено, що особи, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і віднесені до І  категорії, розмір пенсії за вислугою років на 10 відсотків, а у відношенні до ІІ та ІІІ категорії – на 5%, вищий відповідних сум пенсійного забезпечення. З відповідними пропозиціями передбачено звернутись у ці інстанції і стосовно внесення змін до ст.14 Закону України «Про поховання та похоронну справу».
 
 Учасники звітно-виборної конференції підтримали  також  пропозицію Петра Бронтерюка про підготовку листа-звернення до керівництва МВС України стосовно видачі посвідчень «Пенсіонер МВС України» ліквідаторам  аварії на ЧАЕС з  вказаними в них  нових звань, отриманих відповідно до Указу Президента України «Про присвоєння військових та спеціальних звань учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», тобто  після виходу на пенсію.   На посаду голови асоціації знову обрано нашого земляка Василя Дурдинця.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також