Закарпатські митники припинили контрабанду сталі

4
0

вартістю 740 тис. грн

На Закарпатті чопські митники припинили спробу незаконного ввезення до України нержавіючої сталі вартістю понад 740 тисяч гривень.

Як повідомили  у прес-службі Державної митної служби України, згідно з поданими до митного оформлення документами, український перевізник транспортував з Італії у вантажному автомобілі «RENAULT» гарячекатаний лист трьох видів та плиту з нержавіючої сталі. Загальна вартість товару була задекларована у сумі 26 643 дол. США, що, за курсом НБУ, становить 213 068 гривень. Продавцем вантажу виступала фірма, зареєстрована у Великобританії, відправником –– італійська фірма, а отримати його мало українське товариство з обмеженою відповідальністю. 

Під час здійснення митного контролю кабіни тягача інспектори митного поста «Тиса» виявили документи, за якими вартість партії листів сталі значно вища від заявленої митниці і становить 42 986 євро, а відправником зареєстровано іншу італійську фірму.

За цим фактом, у зв’язку із вчиненням дій, спрямованих на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання документів, що містять неправдиві дані щодо вартості товару, митницею складено відповідний протокол.

Вантаж вартістю 740 821 гривень та сідловий тягач «RENAULT» з причепом вартістю 564 219 гривень вилучено до рішення суду.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також