Закарпатські митники виявили у листі старовинні монети

19
0

Чопські митники виявили в одному із міжнародних поштових відправлень три старовинні монети, попередньо не задекларовані та старанно приховані від митного контролю.

Житель Полтавщини направив листа до Чехії. Під час огляду пакету за допомогою металодетектора та рентгенапарата стало зрозуміло, що в ньому знаходяться вироби з металу. Розпакувавши лист, митники виявили не заявлені митному органу в установленому порядку та приховані від митного контролю три монети з металу білого кольору. Два рублі, скоріше за все срібні, з написом «ЦАРЬ ПЕТРЬ АЛЕКСЕІВІЧЬ ВСЕА РОСИІ САМОДЕРЖЕЦЬ», з одного боку зображений двоголовий орел і корона, з другого – бюст царя. Третя старовинна монета (ймовірно, бельгійського походження) з одного боку містить зображення воїна, який спирається на щит з гербом, з другого – крокуючого на задніх лапах лева. Всі ці предмети відправник старанно запакував в аркуші гофронованого картону, обклеївши липкою стрічкою та акуратно вклавши в середину паперових конвертів, що утруднювало їх виявлення.

Тож за порушення митних правил відносно громадянина України складено протокол. Монети вилучено та направлено до експертів для визначення їх історичної та культурної цінності.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також