Закарпатські митники викрили чоловіка, який "забув" задекларувати 700 тис гривень

16
3

Українця, який намагався вивезти значну суму коштів через КПП "Ужгород", затримали 3 лютого.

В пресслужбі Закарпатської митниці розповідають, що прямуючи до Євросоюзу на автівці «Mazda CX-5»», 33-річний житель Черкащини під час проходження митно-прикордонного контролю свідомо обрав «зелений коридор» та повідомив, що переміщує 10 тис доларів.

Утім, інспектори спільно з прикордонниками, ретельно перевіривши автомобіль, виявили ще 20 тис доларів, про які чоловік чомусь «забув» внести у митну декларацію і на яку необхідні документи, що підтверджують їх легальність.

Чималенька готівка валюти знаходилися серед особистих речей водія - у зеленій сумці та акуратно обгорнуті в паперовий конверт.

У своїх поясненнях чоловік почав виправдовувався, що валютні цінності забув передати дружині, яка теж мала перетинати кордон пізніше.


До слова, згідно з вимогами митного законодавства, дозволяється переміщувати іноземну валюту через кордон до 10 тисяч євро на одну особу.

Тож, за порушення порядку проходження митного контролю в зоні спрощеної смуги (зелений коридор) та переміщення валютних цінностей, відносно громадянина України складено протокол за ч.1 статті 471 Митного кодексу України. Незадекларована валюта, яка за курсом НБУ складає понад 731 тис грн, вилучена.

Нагадаємо, що санкції зазначеної статті Митного кодексу передбачають накладення штрафу в розмірі 20% суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування. Справи зазначеної категорії розглядаються митним органом.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

В
Віктор

33 роки? Під час війни? Вільний виїзд? А якщо надасть довідку, що кошти були чесно зароблені?передати конфісковане на ЗСУ і так робити надалі з виявленими контрабандними та конфіскований коштами

В
Волк

Хлопця на ЗСУ допомогу!!!

К
КЛІТОР

А тепер ту "валюту" красно поділять!!!

Читайте також