Закарпатські митники вилучили старовинні картини та статуетки (ФОТО)

43
0

Одним з основних завдань Державної митної служби України є протидія незаконному переміщенню через кордон історичних та культурних цінностей, а також предметів старовини та витворів мистецтва. З цим завданням успішно справляються співробітники Чопської митниці.

 

Так, 16 січня в пункті пропуску «Тиса» під час здійснення митного контролю мікроавтобуса «Мерседес», яким з Угорщини поверталися двоє наших співвітчизників, було виявлено 18 предметів старовини, серед яких картини, статуетки, посуд тощо.

Всі вони не були задекларовані як то належить, а тому митники, за ознаками статті 340 Митного кодексу, запровадили справу про порушення митних правил, а предмети вилучили для подальшого зберігання на склад митниці.

За попередніми висновками, їх виготовлено у другій половині 19 та на початку 20 століття і коштують вони не одну тисячу євро.

Відповідь на питання, чи відносяться вилучені предмети до історичних та культурних цінностей, нададуть експерти, але вже зараз зрозуміло, що для колекціонерів вони представляють неабиякий інтерес. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також