Закарпатські митники затримали 43 тонни оливкової олії

6
0

4 кримінальні справи за ст.201 Кримінального кодексу України вже порушено Чопською митницею в новому 2012 році.

 

Предметами контрабанди виявилися: оливкова олія, частини до комп’ютерної техніки, системи сигналізації на суму понад 3,6 мільйона гривень, а також 3 вантажні автомобіля марок «MAN» та «MERCEDES», загальною вартістю майже 1,2 мільйона гривень.

Кримінально-карні діяння виявлено у ході детальних перевірок та завдяки тісній співпраці із суміжними органами європейських держав – Угорщини, Іспанії, Румунії та Німеччини, а також правоохоронними органами України.

Зокрема, факт незаконного ввезення в Україну 43 тон оливкової олії полягав у наданні до митного оформлення документів, що містили неправдиві дані про вартість вантажу. Це підтверджено документами, отриманими від митної служби Іспанії, в яких зазначена фактична вартість ватажу, і яка відрізняється від поданої заниженої у 2,5 рази.

Аналогічні наступні випадки, коли митні органи Угорщини та Румунії  підтвердили заниження фактичної вартості на переміщувані в Україну комплектуючих до комп’ютерної техніки, системи сигналізації, взуття майже у 6 разів та у 2 рази – на вантажні автомобілі.

Тож на виявлені контрабандні махінації Чопська митниця порушила кримінальні справи, а відповідні матеріали наразі направляються до правоохоронних органів для проведення досудового слідства.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також