Закарпатські митрополити УПЦ МП Феодор та Марк увійшли в патріарший календар РПЦ.

31
8

В “Патріарший календар на 2024 рік” включено фотографії митрополитів та єпископів УПЦ МП, як архієреїв Московського патріархату

Як повідомляє митрополит ПЦУ Євтратій (Зоря), в “Патріарший календар на 2024 рік” включено фотографії митрополита Онуфрія та інших єпископів УПЦ МП, як архієреїв Московського патріархату, стає очевидним, що УПЦ МП все ще має тісні зв’язки з РПЦ.

Зокрема в календарі РПЦ є фотографії митрополита Мукачівського Феодора та митрополита Хустського Марка, які також досі перебувають у складі Російської православної церкви в Україні.



Крім цього, варто підкреслити, що хоч в новому Статуті УПЦ Московського патріархату (який досі не опублікований офіційно) не згадується її зв’язок з Російською Православною Церквою, статут посилається на Грамоту 1990 року, в якій чітко вказано, що УПЦ Московського патріархату є частиною РПЦ і повинна виконувати всі рішення РПЦ. Це підтвердила також експертиза ДЕСС.

Що цікаво в календарі РПЦ немає митрополитів Симеона та Олександра, які до Об’єднавчого собору належали до УПЦ МП, а зараз є в ПЦУ. Це свідчить про те, що вони реально розірвали свою підлеглість Московському патріархату. Натомість “новенькі” єрархи УПЦ МП, який висвятив у 2023 році Онуфрій у єпископи є у календарі РПЦ. Остання, визнає нові призначення і хіротонії та рішення здійсненні УПЦ (МП) після собору в Феофанії, який нібито зробив УПЦ (МП) незалежною.

Тож є певна неузгодженість між заявами УПЦ МП про її незалежність та реальним станом речей. Розміщення єпископату УПЦ МП після Онуфрія у календарі РПЦ підкреслює їх подвійний статус – з одного боку належність до УПЦ (МП), з іншого – до єпископату Московського патріархату, який підтримує війну росії проти України.

Нереагування з боку УПЦ (МП) на їх офіційне визначення як частини єпископату РПЦ у календарі РПЦ на 2024 рік ще більше підриває їхні заяви про незалежність і робить їхню “автокефалію” ще абсурднішою. Відсутність будь-якої реакції збоку УПЦ (МП) на офіційне друковане видання означатиме їхню мовчазну згоду з визначенням їх, як Російської Церкви. Це лише зміцнюватиме переконання, що декларована “незалежність” є лише зовнішнім маскуванням, а фактично УПЦ (МП) залишається частиною РПЦ.

Таке ігнорування серйозного компрометуючого факту офіційно знищує будь-які реальні спроби УПЦ (МП) дистанціюватися від Московського патріархату і робить їхню “незалежність” повною нісенітницею.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Михайло

Церква Христова ніколи не буде кимось переможеною, але Вона завжди гонима! Люди Божі, йдіть в Храм Господа, молімося, щоб Господь почув нас! Шодо єресей, витворянь нечестивих , то взявши історію Православя, це було завжди. Молімося, щоб Бог нам дав Сили, побороти ворога! Слава Богу за все!

А0
агент 008

усі фсб-шники в одному довіднику. СБУ!!! Агов!!! Ви де???

М
Міша

Не видавайте бажане за дійсне

L
Lemak

Демони в рясах

*
*****

"Вірники" УПЦ (мп) або тупі від народження, або зрадники України.

СМ
Смерть москалям

Фотки з клубу голуба бородата устриця

І
Інна

А казали, що розірвали зв'язки з рпц- от і відкрилась правда. Такі наставники?? ,кажуть брехати- гріх, а самі що творять!

В
Василь

А вірники УПЦМП і далі з піною з рота будуть доводити, що вони не мають ніякого відношення до москалів...

Читайте також