Закарпатські митці братимуть участь у львівській виставці

4
0

`Маріон Ілку в колі друзів`

Товариство культури львівських угорців, вшановуючи пам`ять свого засновника та першого голови Маріона Ілку, відкриє художню виставку його творів, творів його друзів і сподвижників. 

У виставці під назвою «Маpіон Ілку в колі друзів» беруть участь митці з Угорщини, Словаччини, Закарпаття та Львівщини. Виставку відкриють 7 червня о 15.00 у Львівському Палаці Мистецтв( вул. Коперніка, 17).

Організатори виставки: Товариство культури львівських угорців, Львівська національна академія мистецтв, інформаційно-мистецький центр «365» за сприяння Почесного консула Угорської республіки у Львові Лариси Малех. 

Ілку Маріон Золтанович - однин із засновників, а також перший голова Товариства культури львівських угорців, львівський художник, викладач Львівської академії мистецтв, видатний діяч культури. Відійшов з життя у 2003 році, залишивши велику культурну спадщину. 

Товариство культури львівських угорців вже 19 років займається просвітницькою, культурологічною і правозахисною діяльністю з метою збереження національної ідентичності львівських угорців.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також