Закарпатські нардепи-регіонали одноголосно підтримали наклеп та цензуру

6
12

У списку тих, хто проголосував "за" - Іван Бушко, Василь Ковач, Михайло Ланьо, Іштван Гайдош, Сергій Мошак та Нестор Шуфрич.

Усі ці члени фракції Партії регіонів представляють у парламенті Закарпаття.

Жоден з інших народних депутатів за це рішення не проголосували: Ні Віктор Балога, ні Віктор Пинзеник, ні Василь Петьовка, ні Валерій Лунченко, ні Валерій Пацкан.

У законі №3879 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" йдеться про доповнення Кримінального кодексу України статтею 151 "Наклеп".

Під наклепом автори (регіонали Вадим Колесніченко та Володимир Олійник) розуміють "умисне поширення завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи".

В якості покарання передбачено "штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року".

Окремим пунктом виділено "наклеп у творі, що публічно демонструється, в засобах масової інформації або в мережі Інтернет, а так само вчинений особою, раніше судимою за наклеп".

Таке порушення карається штрафом "від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до одного року".

В той же час наклеп, поєднаний з обвинуваченням у вчиненні  тяжкого чи особливо тяжкого злочину, тепер може каратися виправними роботами на строк від одного до двох років або обмеженням волі на строк до двох років.

Мукачево.net

Коментарі

К
корчію

посадять такого як ти,який ображає честь і гідність представників преси.це в схваленому тобою законі прописано. Стрибайдо стелі і свисти в регіональну дудку.

П
полі

Все вірно. Підтримали ті люди на яких найчастіше зводять наклепи. А не голосували ті люди Які самі наводять наклепи на других

П
петевка

петевка проголосавал ЗА! зачем дезинформируете?

ЖК
Жені, Корчі. Васі

Проплачені тролі ригоанали! Вже відробляєте свої 33 срібняків? Хочете в Білорусь? Так будете в ній вити, бо навіть ви станете не потрібними!

В
Вася

Звичайно, Мадьтус правий. Тут є як позитив, так і негатив в цьому, але нічого не вдієш.

ДМ
Др. Мальтус

Ідіотам, які тут схвалюють закон про наклеп (ну, якщо вони не тролі на зарплаті). Відтепер наклепом буде все - інфа про мільйонні будинки, машини, розмірі хабарів і т.д. Ну, якщо ви серцем з покидьками (або їхні родичі) - то вас зрозуміти можна. Певно, болісно вам, коли журналісти публікують звіти про будинки в десятки мільйонів у прокурора чи мента. Але не радійте. Це вже агонія, а за нею й розв"язка.

П
пенсіонер

11 народних депутатів з однієї області? Люди добрі!!!Треба довести щоб було їх 20!!!

ВЛ
Вони лише у Диби досвід перейняли))

))

ПЦ
Перші цензуру ввели ви на коменти

!!!!!!!!!!

В
Вася

Дибу першого в кутузку))))

К
Корчі

Підтримую повністю! Першого посадять Дибу, або буде підмітати площу Народну:)) От сміху буде:)

Ж
Женя

Схвалюю закон!

Читайте також