Закарпатські «нашоукраїнці» вшанували тячівських вівчарів

6
0

подарунками з нагоди свята проводів на полонини

У закарпатських місцинах, де й до нині розвивається (а подекуди відроджується) традиційне розведення овець, свято проводів вівчарів на полонини завжди велелюдне. Порівняти це дійство можна лише із відзначенням найбільших християнських подій. Відбувається воно завжди з музикою, танцями, приготуванням традиційних страв, народними іграми та обов’язковими вітаннями перших осіб краю.

Минулої суботи веселилися у селі Дубове, що на Тячівщині. Провести місцевих газд з їхніми отарами на полонину прийшли не тільки очільники районної ради та адміністрації, але й високі гості з обласного центру. Перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Балога також передав вітання і найщиріші побажання вівчарям від глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.

Втім Іван Іванович прибув на свято не тільки як високопосадовець. Справа в тому, що обласна організація партії «Наша Україна», яку він очолює, приготувала місцевим господарям та господиням приємні несподіванки. З нагоди свята «нашоукраїнці» подарували кращим вівчарям цінні подарунки. Залежно від величини отари газдам презентували телевізори, магнітоли або ж пральні машини. Тож вийшла не лише нагорода за важку працю, але й своєрідне заохочення до збільшення поголів’я цінних тварин.

Слід сказати, що нинішня благодійна справа для закарпатських «нашоукраїнців» та їхніх лідерів — не данина політичній передвиборній моді, а стала традиція, продовження численних акцій, спрямованих на підтримку людей праці, багатодітних родин, дітей та людей з обмеженими фізичними можливостями. «Нашоукраїнці» проводять їх постійно,  бо переконані, що відповідальні політики мають дбати про людей не словом, а ділом. повідомили з прес-служби обласної організації "Нашої України".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також