Закарпатські науковці взяли участь в інноваційній виставці

51 1

У Києві проведено XV ювілейну Міжнародну виставку навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2012».

Організаторами виступили Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України, Київська торгово-промислова палата, виставкова компанія «Карше».  

Компанія КАРШЕ (CARSHE) окрім безпосередньої організації виставки забезпечила будівництво виставкових стендів для всіх учасників та загальне оформлення експозиції. Виставкові стенди від СARSHE добре відомі в Україні та за її межами оскільки регулярно отримують нагороди міжнародних виставок за найкращий дизайн.

Під дахом Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» зібралися сотні представників навчальних закладів з усіх регіонів країни: загальноосвітніх шкіл, вищих, професійно-технічних закладів, центрів, ліцеїв, гімназій тощо. Освітяни, як ніхто інший, усвідомлюють необхідність важливих змін, вдосконалення, професійного росту, щоб відповідати на запити динамічного розвитку людства. Знання, ідеї, інформація, новітні технології, змінюються надзвичайно швидко.

Тому актуальним стає завдання навчити кожного навчатися впродовж всього життя. Добиватися, щоб знання стали основою прийняття людиною рішення, підґрунтям її діяльності. Виставка стала тією площадкою, де освітяни змогли показати свої здобутки і успіхи, навчитися, запозичити у своїх колег нове, краще, сучасне. Виставка – це майданчик для обговорення проблемних питань освіти, обміну досвідом, вдосконалення освітнього процесу відносно до європейських стандартів, сучасних вимог держави, суспільства, особистості.

Науковці, викладачі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти і на цей раз взяли активну і, слід відмітити, результативну участь у виставковому форумі. Презентація видань інституту з інноваційної діяльності, проведення наукової конференції «Інноваційна діяльність Закарпатського ІППО у контексті інтеграційних процесів у європейський освітній простір» слугували висвітленню діяльності підрозділів інституту з метою створення інноваційного середовища в освітньому просторі.

У доповідях, виступах учасників виставки, які представляли наш інститут, заступників директора В.Химинця – доктор фізико-математичних наук, професора та М.Басараба – кандидата історичних наук, доцента, Т.Грабовської – кандидата математичних наук, доцента та старшого викладача Я.Сивохопа акцентувалася увага на співпраці науковців і методистів з вчителями шкіл області в рамках науково-дослідної роботи кафедр, діяльності творчих лабораторій та експериментальних майданчиках. 

В урочистостях нагородження переможців взяли участь керівники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національної академії педагогічних наук України,  Інституту педагогіки; Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України; Президент виставкової компанії «Карше». 

За результатами експертних оцінок Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Національної академії педагогічних наук України, Київської торгово-промислової палати та дирекції освітянських виставок ТОВ «Карше» переможцем у номінації «Інтеграція української освіти у європейський і світовий освітній простір» визнано і нагороджено «золотою» медаллю Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти. У сьогоднішній історії діяльності Закарпатського ІППО це вже друга така висока нагорода на міжнародних освітніх форумах.

Коментарі

І
Інна

Добре пам'ятаю цю чудову виставку. Наша профспілка працівників освіти і науки України теж приймала в ній участь https://pon.org.ua/novyny/1105-suchasna-osvita-v-ukrayini-2012-xv-yuvilejna.html

Читайте також