Закарпатські нотаріуси не поспішають реєструвати права власності громадян

10
0

Наталія Юркуц, начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції у Закарпатській області, розповіла про це на брифінгу з підбиття підсумків діяльності.

Реєстрацію державних прав власності здійснюють з Нового Року саме в реєстраційній службі, хоча раніше цим займалися в БТІ. За три квартали до служби вже звернулося  34 тисячі громадян. 98% заяв та звернень розглянуті.

З 1 січня правами реєстрації права власності наділені також нотаріуси. Отож, процедура реєстрації значно спростилася. Втім, фактично на сьогодні близько 60% роботи здійснюють реєстраційні служби і лише 40% нотаріуси. Хоча  в службі очікували процентне співвідношення  20 на 80, як у Києві.

Наталія Юркуц пояснює це тим, що  процедура досить довготривала. За її словами, на початку року нотаріуси переважно відсилали громадян до реєстраційної служби. Зараз випадки відмови стали рідшими. Але до нотаріуса громадяни  йдуть переважно  продати, подарувати чи  передати майно. Отож решта обов’язків паде на плечі Реєстраційної служби. 

Також можна припустити, що фінансові витрати на процедуру в приватного нотаріуса вийдуть більшими.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також