Закарпатські освітяни обговорили інклюзивну освіту для дітей-інвалідів (ВІДЕО)

5
0

Можливість навчатися дітям з особливими потребами в загальноосвітніх школах зі звичайними дітьми – ось що передбачає інклюзивна освіта, яку хочуть запровадити і в Закарпатських школах.

Подібна методика вже добре прижилася в школах столиці, Львова та інших містах країни. Після такого навчання діти з особливими потребами мають більше шансів знайти своє місце в світі – кажуть освітяни.

Про інклюзивну освіту для дітей-інвалідів говорили освітяни  на дводенному науково-практичному семінарі. Михайло Шеверя каже: в  області є всі умови, щоб відкрити класи для навчання дітей-інвалідів. Михайло Шеверя – начальник відділу дошкільної, загальної середньої, інклюзивної та позашкільної освіти управління департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА. Про свої проекти з розвитку інклюзивної освіти розказали журналістам і запрошені фахівці. Володимир Пасічник – доктор технічних наук, професор кафедри інформаційних систем та мереж НУ  “Львівська політехніка”. За його словами,  львівський виш розробив особливі технології подачі інформації  учням – інвалідам. Семінар завершився підписанням угоди про співпрацю між Закарпатським інститутом післядипломної освіти та Національним університетом “Львівська політехніка”.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також