Закарпатські параолімпійці отримуватимуть стипендію від Кличка

6
0

Гроші на персональний рахунок юних спортсменів чи їх батьків переказуватимуть раз на місяць. УДАРівці сподіваються, що ці кошти стануть ще одним кроком до просування закарпатських параолімпійців в збірну команду України.

 

«Такі стипендії кращим спортсменам з обмеженими можливостями  цього року на Закарпатті запроваджено, фактично, вперше, - розповів журналістам начальник обласного управління “Інваспорт” Андрій Чегіль. -  Відтак, діти з обмеженими можливостями, що на серйозному рівні займаються спортом, зможуть відчути, що їм хочуть допомогти не тільки на словах, а і на ділі. Наша кінцева мета – участь наших спортсменів в складі збірної України, адже потрапивши туди, вони зможуть самі забезпечувати себе, а також свою родину і піднімати імідж України у світі».

«Це воля нашого серця допомогти спортсменам, які, не дивлячись на стан здоров’я, йдуть до своїх перемог та  медалей, - зазначив голова Закарпатської обласної організації Політичної партії Віталія Кличка" Валерій Пацкан. -  З кожним кроком, який ми робимо назустріч цим дітям, ми хочемо закликати усіх небайдужих, щоб і вони зробили те саме. Це шлях до перемоги, яка дається юним параолімпійцям у рази важче, ніж їхнім ровесникам. Їхня воля, цілеспрямованість та кожне нове досягнення показує, що вони здатні на великі справи, перемоги і самореалізацію. Я хочу, щоб після нас до цієї ініціативи приєдналася ще багато свідомих людей».

Першим спортсменом, що отримуватиме цьогорічну  стипендію став Олексій Русов. Він кандидат в майстри спорту з плавання. З огляду на те, що басейни в нас 2 роки практично не функціонували, а конкуренція у цьому виді спорту є значною, 16-річний Олексій вже досяг надзвичайно високих результатів. Зі своїм тренером, Рояк Ларисою, хлопець займається щоденно. Як результат, він посів 2 місце на Кубку України – 2011, а також виконав звання кандидата в майстри спорту. Його запланований результат на 2012 рік – стати чемпіоном і підійти під критерії резерву збірної команди України.

Ще двоє стипендіатів займаються легкою атлетикою. Олександр Дудаш та Онисько Михайло є вихованцями Дьордя Балоги і є одними з найперспективніших на Закарпатті. Хлопці займаються штовханням ядра. Це технічно важкий вид спорту. У 2012 році Олександр має намір стати кандидатом в майстри спорту, а  Михайло, що  є срібним призером Чемпіонату України, цьогоріч має шанс бути включеним у склад збірної команди України. Відтак, він стане першим закарпатцем, що представлятиме область на параолімпійських іграх в цьому виді спорту. Спортсмен щодня доїжджає близько 15 кілометрів до Мукачева на тренування, тож допомога буде для нього досить суттєвою.

За словами Андрія Чегіля, конкуренція в українському параолімпійському спорті є значною. Щоб потрапити у збірну, спортсменам з обмеженими можливостями потрібно показувати результати на рівні здорових спортсменів. Звісно,  багато що залежить від роботи тренерів і їх відданості своїй справі. А щоб стимулювати останніх, Валерій Пацкан пообіцяв наставнику того з підшефних йому спортсменів, який за підсумками перших 6 місяців 2012 року досягне найкращих результатів, разову заохочувальну премію.

«Цими діями я хочу звернути увагу на тих людей, які мають волю до перемоги і тим самим позиціонують свою державу в світі. Високі спортивні результати, перш за все, залежать від прагнення спортсменів до перемоги і я горджуся тим, що ми можемо хоч якимось чином бути причетними до їх здобутків. Кожен свідомий громадянин має допомагати тим, хто потребує допомоги», - висловив свою позицію Валерій Пацкан. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також