Закарпатські пластуни стали кращими

9
0

на мистецьких змаганнях «Орликіада»

Команда «Босі босоркані» пластового куреня ч. 38 ім. Миколаї Божук з Ужгорода перемогла в інтелектуальних змаганнях у всеукраїнському мистецькому конкурсі «Орликіада», що відбувся 7–9 листопада в Тернополі.

Орликіада вже 15 років проводиться в Україні і стала традиційним пластовим змагом. Цього року темою «Орликіади» стали українські казки. Ці змагання започаткував пластовий курінь «Орликівці» ще 1962 року в Америці, а з 1993-го він проводиться і в Україні. Як не важко здогадатися, названий він так на честь Пилипа та Григорія Орликів.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь понад 200 учасників в 14 командах з усієї України.

Ужгородський гурт здобув перше місце в інтелектуальній суперечці, продемонструвавши глядачам виставу на тему мексиканського серіалу «Небо кличе нас», а виховницю «Босоркань» – старшу пластунку Оксану Томашевську – визнали найкращим виховником «Орликіади» 2008 року.

Крім цього, в рамках заходу відбулися також індивідуальні змагання – виборю­вали звання гетьманича та гетьманівни. Приємно, що віце-гетьманівною стала пластунка зі станиці «Рахів» Інна Кляп. Вона мала кілька завдань, серед яких найскладнішим, але водночас і найважливішим, було впровадження соціального проекту, який Інна зреалізувала у дитсадках Рахова.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також