Закарпатські податківці зупинили незаконне виробництво пива

8
0

На замовлення столичного дистриб’ютора закарпатські виробники протягом 2011 року виготовили продукцію на 13 млн. грн. При цьому у звітності був занижений об’єкт оподаткування майже у 150 разів, що призвело до ненадходження до бюджету податків, у тому числі акцизного податку, в особливо великих розмірах.

 

Слабоалкогольні напої реалізувалися через налагоджену мережу суб’єктів господарювання переважної частини областей України, при цьому оформлюючи прихідні документи на продукцію з ознаками фіктивності. Розрахунки здійснювались необлікованою готівкою з використанням карткових рахунків фізичних осіб.

Під час проведення оперативно-слідчих заходів вилучено документи, печатки, штампи, комп’ютерну техніку, що свідчать про незаконну фінансово-господарську діяльність, а також готову продукцію, сировину, знаряддя та обладнання для її виробництва. Всього на загальну суму понад 4 млн. грн.

Кримінальну справу стосовно керівників підприємства порушено за  недотримання технологічного процесу виготовлення підакцизних товарів.

Наразі триває досудове слідство, з’ясовуються всі обставини незаконного виробництва та розповсюдження на території України контрафактної продукції, встановлюється коло осіб, причетних до вказаних оборудок.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також